EPROSIN T02 zalievací plastmalta

Kód: 102852 10103023 Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: STACHEMA CZ
€208,39 €116,26 od €116,26 €173,66 bez DPH €96,88 bez DPH od €96,88 bez DPH
Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Zvoľte variant
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
EPROSIN T02 casting - Sivá dvojzložková epoxidová plastická malta, ktorá sa dodáva v sade s tvrdidlom (zložka A + zložka B). Pomer zložiek v súbore zodpovedá pomeru trenia. Používa sa v stavebníctve ako liata plastická malta na liatie betónových povrchov a vozoviek, mostných ložísk, pätiek zábradlí, muriva, betónových dlažieb, na zhotovovanie betónových prefabrikátov a podláh s vysokým mechanickým namáhaním atď. Tesniaca hmota ani vytvrdnutá zmes sa pred použitím neriedia.

Detailné informácie

Doručenie do 48 hodín
Doručenie do 48 hodín
na akúkoľvek adresu pri tovare skladom a pri objednaní do 10 hodín v pracovné dni
Neviete si rady?
Neviete si rady?
Volajte 0949 666 331 alebo píšte na eshop@upepanka.sk
Kamenná predajňa na 300m2
Kamenná predajňa na 300m2
Zasielame tovar po celom Slovensku a EÚ

Podrobný popis

EPROSIN T02 casting - Sivá dvojzložková epoxidová plastická malta, ktorá sa dodáva v sade s tvrdidlom (zložka A + zložka B). Pomer zložiek v súbore zodpovedá pomeru trenia. Používa sa v stavebníctve ako liata plastická malta na liatie betónových povrchov a vozoviek, mostných ložísk, pätiek zábradlí, muriva, betónových dlažieb, na zhotovovanie betónových prefabrikátov a podláh s vysokým mechanickým namáhaním atď. Tesniaca hmota ani vytvrdnutá zmes sa pred použitím neriedia.
VLASTNOSTI: Vzhľad: sivá tekutá hmota Sypná hmotnosť: ? 1850 kg/m3 Pevnosť v tlaku po 24 hodinách: ? 60 MPa (pri + 20 °C) Pevnosť v tlaku po úplnom vytvrdnutí: ? 85 MPa (pri + 20 °C) Elektrická odolnosť: ? 20 G? Priľnavosť k podkladu: ? 3 MPa (porušenie v betóne) Odolnosť voči chemickým rozmrazovacím prostriedkom: 0 g/m2 po 150 cykloch (metóda C) Bez zápachu. Žiadne zmrštenie.
PRÍPRAVA POVRCHU: Betónový podklad musí byť súdržný (pevnosť povrchových vrstiev v ťahu min. 1,5 MPa), vyzretý (vek min. 28 dní), suchý (max. 4 % zvyškovej relatívnej vlhkosti), čistý, odmastený, bez nesúdržných častí a mechanických nečistôt (prach z brúsenia atď.), najlepšie zdrsnený alebo otryskaný. Pri aplikácii je potrebné zabezpečiť také podmienky, aby sa na povrchu opravovaného podkladu nezrážala vlhkosť (teplota min. o +3 °C vyššia ako rosný bod). Teplota substrátu: min. +5 °C
APLIKÁCIA: Zložka A : zložka B = 100 : 2,89 (hmotnostný pomer)
SPOTREBA: 1,85 kg/m2 pri hrúbke vrstvy 1 mm
SPRACOVANIE: Optimálna teplota oboch zložiek pred spracovaním je +15 až +20 °C. Oddelene premiešajte zložku A (približne 1 min.) a zložku B zľahka pretrepte. Následne zložku B dôkladne premiešajte so zložkou A (celý balík zložiek A + B alebo odvážte požadované množstvo jednotlivých zložiek A + B v predpísanom hmotnostnom pomere). Pri miešaní je potrebné obmedziť vnášanie vzduchu do hmoty výberom vhodného miešadla a času miešania. Miešanie oboch zložiek sa vykonáva mechanicky, napr. pomocou pomaly sa pohybujúcej elektrickej vŕtačky s vretenovým miešadlom. Nevytvrdnutú kompozíciu možno z povrchu nástroja zmyť pomocou prípravku Lignofix REMOVER alebo acetónu. Vytvrdnutú kompozíciu možno z povrchu odstrániť len mechanicky. Dodávané tvrdidlo (zložka B) sa odporúča na vytvrdzovanie pri teplotách nad +5 °C. Pri reakcii s tvrdidlom (zložka B) vzniká reakčné teplo. Tvrdidlo (zložka B) sa vyznačuje miernou lepivosťou na povrchu kompozície po vytvrdnutí. Povlak možno odstrániť umytím vodou alebo 3 % roztokom kyseliny citrónovej alebo octovej.
Čas spracovania: 45 min. pri +20 °C pre 150 g zmesi 15 min. pri +20 °C pre celú sadu zložiek A + B (25,75 kg) Čas spracovania sa znižuje so zvyšujúcou sa teplotou a zvyšujúcim sa množstvom spracovávanej zmesi. Najnižšia odporúčaná teplota spracovania: +5 °C (pri tejto teplote je predpísaná minimálna hrúbka odliatku 15 mm a minimálna teplota +15 °C pre zložky A + B) Vytvrdzovanie: 24 hodín pri +20 °C Úplné vytvrdnutie: 7 dní pri +20 °C Vzhľadom na zvýšenú reaktivitu vo väčších objemoch nie je vhodný na liatie vo vrstvách väčších ako 30 mm. Väčšie odliatky sa musia vyrábať po častiach (vo vrstvách).
UPOZORNENIE: Počas aplikácie je potrebné zabezpečiť také teplotné podmienky, aby sa na povrchu podkladu a epoxidovej plastovej malty nezrážala vlhkosť (min. +3 °C nad teplotou rosného bodu). Vetranie je potrebné na obmedzenie možného výskytu kyslých plynov a pár (napr. CO2), ktoré reagujú so zložkou B a zabraňujú dokonalému vytvrdnutiu materiálu. Zmiešaním veľkého množstva zložiek A + B vzniká vyššie reakčné teplo, a tým sa skracuje čas spracovania. Hrúbka vrstvy by nemala presiahnuť 30 mm. Pri aplikácii materiálu na liatie EPROSIN T02 v limitných hrúbkach (30 mm) nesmie teplota podkladu prekročiť +20 °C. Väčšie odliatky alebo výplne sa musia zhotovovať vo vrstvách s hrúbkou maximálne 30 mm.
TYPICKÁ APLIKÁCIA: 1x nanesenie liateho náteru EPROSIN T02 - zaliať a vyrovnať nerezovým hladidlom alebo stierkou. Povrch okamžite vyhlaďte stierkou alebo špachtľou namočenou v prípravku Lignofix REMOVER alebo acetóne. V žiadnom prípade nepoužívajte Lignofix REMOVER alebo acetón ako riedidlo vytvrdnutého zloženia! Výrobca ponúka technickú pomoc pri spracovaní výrobku priamo na mieste.
BALENIE: Súprava 25,75 kg (zložka A + zložka B). Iné balenie je možné dohodnúť s výrobcom.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: