FLAMGARD TRANSPARENT na drevo + AKRYLÁTOVÝ LAK s 1818

Kód: 21745 21746 Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: STACHEMA CZ
€145,48 €283,56 od €145,48 €121,23 bez DPH €236,30 bez DPH od €121,23 bez DPH
Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Zvoľte variant
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
FLAMGARD TRANSPARENT je viskózny náter, ktorý je po zaschnutí priehľadný, má svetložltý odtieň a zachováva pôvodnú kresbu dreva. V procese horenia vytvára ohňovzdorný náter svojím tepelným rozkladom na povrchu chráneného materiálu hrubú, nehorľavú, tepelne izolačnú penovú vrstvu, ktorá spôsobuje určité časové oneskorenie, ktoré spoľahlivo chráni materiál pred účinkami ohňa a sálavého tepla. Akrylový lak S 1818 v cene

Detailné informácie

Doručenie do 48 hodín
Doručenie do 48 hodín
na akúkoľvek adresu pri tovare skladom a pri objednaní do 10 hodín v pracovné dni
Neviete si rady?
Neviete si rady?
Volajte 0949 666 331 alebo píšte na eshop@upepanka.sk
Kamenná predajňa na 300m2
Kamenná predajňa na 300m2
Zasielame tovar po celom Slovensku a EÚ

Podrobný popis

Flamgard Transparent je protipožiarny náter určený na ochranu drevených konštrukcií (stĺpov, nosníkov) pred požiarom. Chráni drevo a lignocelulózové materiály pred účinkami ohňa a sálavého tepla. Používa sa výlučne pre vnútorné a suché prostredie (do maximálnej relatívnej vlhkosti 80 %). Je vhodný pre zabudované drevo s relatívnou vlhkosťou max. 10 %. Nesmie sa používať napríklad na ochranu krovu, ktorý je vystavený nepriaznivým poveternostným podmienkam (slnečnému žiareniu, dažďu) niekoľko dní pred položením strešnej krytiny. V takom prípade môže dôjsť k degradácii povlaku (jeho zmytiu alebo roztaveniu), a tým k strate jeho funkčnosti.
Kryt Akrylový lak je zahrnutý podľa vypočítanej spotreby, zložka B
Krycí lak nesmie byť vystavený teplotám vyšším ako 50 °C, čo znamená, že výrobok nie je vhodný na ochranu dreva, kde je možný vplyv vyšších teplôt, napr. v dôsledku slnečného žiarenia cez strešné okno (roztápanie krycieho laku a počiatočné známky funkčnosti výrobku - známky penivosti, lepivosti). Okrem toho sa výrobok nesmie aplikovať na drevo ošetrené akýmkoľvek druhom náteru alebo tmelu z dôvodu nutnosti dokonalého ukotvenia protipožiarneho náteru na povrchu dreva! Na zvýšenie celkovej odolnosti a životnosti sa povlak pri aplikácii pokrýva polomatným vrchným náterom. Povlak nesmie byť vystavený silne kyslému alebo zásaditému prostrediu a silným oxidačným činidlám. Prípustnosť iných ako bežných prostredí je potrebné konzultovať s výrobcom.
Aplikáciu protipožiarnych náterov môže vykonávať len firma, ktorá bola vyškolená výrobcom a má platný "Certifikát" od STACHEMA CZ s.r.o.
- V prílohe je návod na použitie pre FLAMGARD, FLAMGARD Transparent
Zloženie: Flamgard Transparent Fire Retardant je systémový výrobok pozostávajúci z dvoch produktov (ďalej len zložka A a zložka B). Zložka A je penotvorný náter obsahujúci koksotvornú látku, látku, ktorá je zdrojom minerálnej kyseliny (kyselina fosforečná), penotvorné činidlo, spojivá, plnivá, prísady a pomocné látky upravujúce úžitkové vlastnosti výrobku. Povlak neobsahuje azbest, toxické pigmenty ani chlórované prísady. Zložka B je krycí lak, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou dodávky. Vrchný lak je na etikete uvedený ako akrylový lak S 1818 a nie je možné ho nahradiť iným výrobkom (povrchová úprava iným lakom nie je certifikovaná) a aplikácia bez vrchného laku nie je povolená.
Dodávka:
Flamgard Transparent 5kg + Akrylový lak S 1818 1kg
Flamgard Transparent 10kg + Akrylový lak S 1818 2x1kg
Vzhľad farby: Po zaschnutí je farba priehľadná so svetložltým odtieňom a zachováva pôvodnú kresbu dreva. Pred nanesením protipožiarneho náteru Flamgard Transparent je možné drevo ošetriť liehovým moridlom na iný odtieň, ale tmavšie odtiene liehových moridiel môžu zvýrazniť malé praskliny v nátere. Je potrebné poznamenať, že ide o priemyselný funkčný náter, ktorý nemožno vzhľadovo porovnávať s bežnými výrobkami na estetickú úpravu dreva (napr. emaily, laky a lazúry).
Funkčné vlastnosti: V procese horenia vytvára ohňovzdorný náter svojím tepelným rozkladom na povrchu chráneného materiálu hrubú, nehorľavú, tepelne izolačnú vrstvu, ktorá spôsobuje určité časové oneskorenie a spoľahlivo chráni materiál pred účinkami ohňa a sálavého tepla.
PRE VIAC TECHNICKÝCH INFORMÁCIÍ NÁS KONTAKTUJTE NA ČÍSLE 724 105 104

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: