FLAMGARD Protipožiarna farba

Kód: 21741 21742 21740 Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: STACHEMA CZ
€90,35 €165,76 €307,68 od €90,35 €75,29 bez DPH €138,13 bez DPH €256,40 bez DPH od €75,29 bez DPH
Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Zvoľte variant
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Flamgard je protipožiarny náter určený na ochranu drevených konštrukcií (stĺpov, trámov) pred požiarom. Chráni drevo a lignocelulózové materiály pred účinkami ohňa a sálavého tepla. Používa sa výlučne pre vnútorné a suché prostredie (do maximálnej relatívnej vlhkosti 80 %).

Detailné informácie

Doručenie do 48 hodín
Doručenie do 48 hodín
na akúkoľvek adresu pri tovare skladom a pri objednaní do 10 hodín v pracovné dni
Neviete si rady?
Neviete si rady?
Volajte 0949 666 331 alebo píšte na eshop@upepanka.sk
Kamenná predajňa na 300m2
Kamenná predajňa na 300m2
Zasielame tovar po celom Slovensku a EÚ

Podrobný popis

Flamgard je protipožiarny náter určený na ochranu drevených konštrukcií (stĺpov, trámov) pred požiarom. Chráni drevo a lignocelulózové materiály pred účinkami ohňa a sálavého tepla. Používa sa výlučne pre vnútorné a suché prostredie (do maximálnej relatívnej vlhkosti 80 %).
Je vhodný pre zabudované drevo s relatívnou vlhkosťou max. 20 %. Nesmie sa používať napríklad na ochranu krovu, ktorý je vystavený poveternostným vplyvom (slnko, lúče, dážď) niekoľko dní pred položením strešnej krytiny. V takom prípade môže dôjsť k degradácii (zmytiu) povlaku a tým k strate jeho funkčnosti. Okrem toho sa výrobok nesmie aplikovať na drevo ošetrené akýmkoľvek náterom alebo tmelom, pretože je potrebné dokonalé ukotvenie protipožiarneho náteru na povrchu dreva. Výrobok nie je odolný voči mechanickému namáhaniu (nárazy, odieranie atď.). Povlak nesmie byť vystavený silne kyslému alebo zásaditému prostrediu a silným oxidačným činidlám. Prípustnosť iných ako bežných prostredí je potrebné konzultovať s výrobcom.
Aplikáciu protipožiarnych náterov môže vykonávať len firma, ktorá bola vyškolená výrobcom a má platný "Certifikát" od STACHEMA CZ s.r.o.
- V prílohe je návod na použitie pre FLAMGARD, FLAMGARD Transparent
Zloženie: jednozložkový vodou riediteľný penový náter obsahujúci koksotvornú zložku, zložku, ktorá je zdrojom minerálnej kyseliny (kyselina fosforečná), penotvornú zložku, spojivá, plnivá, prísady a pomocné látky, ktoré upravujú úžitkové vlastnosti výrobku. Povlak neobsahuje azbest, toxické pigmenty ani chlórované prísady.
Vzhľad povlaku: vrstva výrobku vytvára (sivý) biely matný povlak. Na požiadanie výrobca poskytuje tónovanie v pastelových odtieňoch. Ďalšie povrchové úpravy (napr. smalt) nie sú možné, ide o konečnú povrchovú úpravu. Je potrebné poznamenať, že ide o priemyselný funkčný náter, ktorý nemožno vzhľadovo porovnávať s bežnými výrobkami na estetickú úpravu dreva (napr. emaily, laky a lazúry).
Funkčné vlastnosti: V procese horenia vytvára ohňovzdorný náter svojím tepelným rozkladom na povrchu chráneného materiálu hrubú, nehorľavú, tepelne izolačnú vrstvu, ktorá spôsobuje určité časové oneskorenie a spoľahlivo chráni materiál pred účinkami ohňa a sálavého tepla.
Spotreba: 500 g/m2 (za mokra). Certifikované ohňovzdorné vlastnosti možno deklarovať len vtedy, ak sa dodrží celková spotreba za mokra 500 g/m2, čo zvyčajne zodpovedá dvom náterom s plošnou hmotnosťou približne 250 g/m2.
PRE VIAC TECHNICKÝCH INFORMÁCIÍ NÁS KONTAKTUJTE NA ČÍSLE 724 105 104

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: