COLORSIL R silikátová hladená omietka

Kód: 79085 79799 Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: STACHEMA CZ
€69,22 €57,68 bez DPH
Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Zvoľte variant
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
COLORSIL R je silikátová dekoratívna omietka rustikálneho typu (nazývaná aj trená alebo zrno na zrno) určená na konečnú úpravu omietok, betónových panelov, zatepľovacích systémov. Odtieň biely. O farebných variantoch sa informujte na info@upepanka.cz alebo na telefónnom čísle 724 105 104

Detailné informácie

Doručenie do 48 hodín
Doručenie do 48 hodín
na akúkoľvek adresu pri tovare skladom a pri objednaní do 10 hodín v pracovné dni
Neviete si rady?
Neviete si rady?
Volajte 0949 666 331 alebo píšte na eshop@upepanka.sk
Kamenná predajňa na 300m2
Kamenná predajňa na 300m2
Zasielame tovar po celom Slovensku a EÚ

Podrobný popis

COLORSIL R je silikátová dekoratívna omietka rustikálneho typu (nazývaná aj trená alebo zrno na zrno) určená na konečnú úpravu omietok, betónových panelov, zatepľovacích systémov. Je to veľkolepá povrchová úprava všetkých stavebných konštrukcií. Ošetrený povrch je vysoko hydrofóbny a zostáva dlho čistý. Vyrába sa v zrnitostiach 1,5 alebo 2 mm. Je nevhodný najmä na plasty, nezrelé omietky, omietky obsahujúce soli a syntetické polyméry a biologicky infikované povrchy.
Príprava povrchu
Povrch musí byť súdržný, čistý, bez biologického napadnutia a obsahu solí. Podklad musí byť zbavený všetkých železných predmetov a škvŕn hrdze v podklade alebo vhodne sanovaný izolačným náterom.

a) kontaktné zatepľovacie systémy - vrchná vystužená stierka musí byť vyzretá (cca 2-3 dni pri hrúbke 3 mm),
b) Nová omietka musí byť vytvrdnutá približne 4 týždne po dokončení. Dozrievanie možno skontrolovať pomocou roztoku fenolftaleínu.
c) Stará omietka musí byť súdržná, všetky nepriľnavé časti sa musia odstrániť, umyť tlakom so saponátom a povrch očistiť. Staré silikónové, akrylátové alebo polyvinylacetátové farby alebo omietkové podklady sa musia úplne odstrániť. Ak podklad obsahuje vo vode rozpustné soli alebo ak máte akékoľvek pochybnosti, odporúčame konzultovať prípravu povrchu s technikmi spoločnosti.
d) drevotrieskové, drevovláknité a sadrokartónové dosky musia byť bez prachu a voľných častí.

Všetky savé podklady je potrebné natrieť základným náterom v odtieni omietky SCH 04. 0100 - FIXASIL O.
Upozornenie: Dôkladne zakryte všetky nelakované povrchy - na všetkých silikátových povrchoch (sklo a glazované dlaždice) zanecháva neodstrániteľné stopy!

Aplikácia
COLORSIL R sa nanáša po úplnom zaschnutí základného náteru po cca 8 až 24 hodinách (v závislosti od poveternostných podmienok) nerezovým hladidlom v jednej vrstve v hrúbke cca 1,5 alebo 2 mm (v závislosti od zrnitosti). Bezprostredne po nanesení je možné použiť tvrdý, štrukturálny molitanový valček na vytiahnutie jemnej štruktúry alebo (najpoužívanejší spôsob) po krátkom čase tuhnutia (cca 10 - 20 min. pri teplote 20 °C, inak v závislosti od teploty a vlhkosti vzduchu môže byť čas tuhnutia 5 - 45 min.) je možné nanesenú vrstvu omietky vyhladiť ľahkým tlakom penového alebo plastového hladidla. Čas schnutia pri 23 °C a 65 % relatívnej vlhkosti je 36 až 48 hodín v závislosti od hrúbky (pri 5 - 8 0 C a vysokej vlhkosti až 72 hodín). V prípade pripravovaných náterov spotrebiteľ skontroluje náter na ploche približne 1 m 2 . Teplotný rozsah použitia je 5 - 25 °C. Nanesené plochy chráňte pred slnečným žiarením a dažďom až do vyschnutia!

Spôsob aplikácie
Nerezová oceľ. stierka.

Spotreba
V závislosti od veľkosti zrna približne 2,2 - 2,6 ; 2,9 - 3,6 kg/m 2

Riedenie
Omietková zmes má viskozitu prispôsobenú na prácu s uvedenými nástrojmi.



Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: