GOREPOX CLEAR/PX310 paropriepustný epoxy lak

Kód: 24320 24324 24323 24332 24327 Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: STACHEMA CZ
€41,94 €296,63 €161,15 €271,78 €148,44 od €41,94 €34,95 bez DPH €247,19 bez DPH €134,29 bez DPH €226,48 bez DPH €123,70 bez DPH od €34,95 bez DPH
Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Skladom u dodávateľa Zvoľte variant
Odtieň
Veľkosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dvojzložkový paropriepustný epoxidový lak na báze vody bez rozpúšťadiel, bez zápachu, G (lesklý) / M (matný), na vrchné nátery odolné voči chemikáliám a mechanickým vplyvom. Ideálny na transparentné nátery dreva, korku a stavebných materiálov v interiéri. Na ochranné nátery povrchov z prírodného a umelého kameňa a kamenných povrchov (hlavne v interiéri), ktoré ich spevnia, ochránia pred vplyvmi prostredia, pred presakovaním vody (a zároveň umožnia únik vody vo forme pary). Vďaka svojej paropriepustnosti je lak vhodný aj na mokré drevené materiály. Lak možno nanášať na mokré podklady, vyzretý betón, čerstvý betón starý 24 hodín.

Detailné informácie

Doručenie do 48 hodín
Doručenie do 48 hodín
na akúkoľvek adresu pri tovare skladom a pri objednaní do 10 hodín v pracovné dni
Neviete si rady?
Neviete si rady?
Volajte 0949 666 331 alebo píšte na eshop@upepanka.sk
Kamenná predajňa na 300m2
Kamenná predajňa na 300m2
Zasielame tovar po celom Slovensku a EÚ

Podrobný popis

Dvojzložkový paropriepustný epoxidový lak na báze vody bez rozpúšťadiel, bez zápachu, G (lesklý) / M (matný), na vrchné nátery odolné voči chemikáliám a mechanickým vplyvom. Ideálny na transparentné nátery dreva, korku a stavebných materiálov v interiéri. Na ochranné nátery povrchov z prírodného a umelého kameňa a kamenných povrchov (hlavne v interiéri), ktoré ich spevnia, ochránia pred vplyvmi prostredia, pred presakovaním vody (a zároveň umožnia únik vody vo forme pary). Vďaka svojej paropriepustnosti je lak vhodný aj na mokré drevené materiály. Lak možno nanášať na mokré podklady, vyzretý betón, čerstvý betón starý 24 hodín. Má nízku úroveň zápachu , neobsahuje prchavé organické zlúčeniny (VOC).
- Vhodné na: vlhké betónové a kamenné podklady, drevený nábytok, kúpeľňový nábytok, parkety a podlahy
- Protišmykový náter - GOREPOX CLEAR G (lesklý) alebo GOREPOX CLEAR M (matný)
- Paropriepustný a bez zápachu
- Na fotografii je lesklá verzia farby
SPRACOVANIE Príprava zmesi:
Optimálna teplota oboch zložiek pred spracovaním je 20 ± 5 °C. Do zložky A pridajte zložku B bez zvyšku a dôkladne premiešajte (pozor, nešľahajte!), kým nevznikne homogénna viskózna bielo-žltá nepriehľadná kvapalina.
-Pred aplikáciou zrieďte základnú zmes s vodou v množstve 25-30 % hmotnosti základnej zmesi, 40-50 % hmotnosti základného náteru. Vodu dokonale vmiešajte do stuhnutej zmesi pomocou elektrickej vŕtačky alebo intenzívnym ručným miešaním.
-Spracovateľnosť: 1,5-2 hodiny pri 20 °C Najnižšia odporúčaná teplota spracovania: 15 °C Preťažiteľnosť: 8 hodín pri 20 °C Vytvrdzovanie na chôdzu: 24 hodín pri 20 °C Úplné vytvrdnutie: 5-7 dní pri 20 °C Až po tomto čase môže byť podlaha vystavená plnému prevádzkovému zaťaženiu. Nanášanie farby: odporúča sa začať nanášať farbu po 10 až 15 minútach po zmiešaní (počas tejto doby sa uvoľnia zmiešané vzduchové bubliny).
V prípade savých podkladov by sa mal prvý náter použiť ako základný náter. Potom naneste dve vrstvy laku (ďalšiu vrstvu vždy krížom cez predchádzajúcu vrstvu). Na pripravený podklad naneste zriedený lak valčekom alebo štetcom. Počas procesu schnutia bielo-žltá nepriehľadná farba nanesenej vrstvy postupne mizne a lak sa stáva priehľadným.
- Pri aplikácii matnej verzie farby je potrebné zvoliť lesklú verziu ako základný náter!
Neodporúča sa používať na: - mokré povrchy, na ktorých stojí nahromadená voda - nesúdržné povrchy - strojovo vyhladené povrchy, prekliate povrchy.
Optimálny počet vrstiev: - drevo, korok a príbuzné materiály: základný náter a následne 2-3 vrstvy - prírodný a umelý kameň: 2 vrstvy
Údržba: povrch ošetrený náterovým systémom GOREPOX umývajte napr. len pramenitou vodou. Vyhnite sa čistiacim prostriedkom obsahujúcim organické a/alebo anorganické kyseliny (octovú, mravčiu, chlorovodíkovú, ...) a čistiacim prostriedkom obsahujúcim abrazíva. Môže dôjsť k zmene odtieňa a možnému skresleniu farby.
SPOTREBA 12-13 m2 z 1 kg zmesi, t. j. spotreba 0,08-0,07 kg/m2 (pri hrúbke suchej vrstvy 50 µm)
NÁSTROJE NA APLIKÁCIU Štetec, valček s krátkym vlasom, vzduchový sprej, AIRLESS.
NÁTEROVÝ SYSTÉM Odporúčané zloženie náterového systému na betón :
- Penetrácia GOREPOX PENETRACE, technologická prestávka 6 hodín.
- alebo GOREPOX CLEAR G zriedený 40-50% pitnej vody
- GOREPOX CLEAR M, technologická prestávka 8-12 hodín.
- Na predchádzajúcu vrstvu priečne naneste farbu GOREPOX CLEAR M.
POUŽITEĽNÉ VLASTNOSTI Priľnavosť k povrchu betónu a dreva (podľa ČSN 73 2577): vyhovujúca Vodotesnosť (podľa ČSN 73 2578): 0,0 l/m2 /30 minút Zdravotná nezávadnosť (ČSN EN ISO 16000-9): kladné hodnotenie Protišmyková odolnosť - koeficient šmykového trenia (podľa ČSN 74 4507) za sucha a za mokra: vyhovujúca

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: